Recursos 2.0

Una finestra oberta al camp català!

Al món virtual hi ha diversos arxius fotogràfics digitalitzats que ens permeten visualitzar imatges de temps passats des d’arreu del globus.

Tot i això, la majoria d’aquests es podria dir que són poc humans ja que en les fotografies que ens mostren no s’hi veuen persones sinó espais, monuments o paisatges. Ben cert, però, és que això ens dóna testimoni de moltes construccions que els avatars de la història han ensorrat però també cal no oblidar que no la fan els paisatges la història sinó les persones.
El món agrari a les terres de parla catalana és un d’aquests arxius disponibles on-line però en el que les fotografies d’esglésies han donat pas a les de Catedrals del vi, dels carrers sense ànimes als obradors dels artesans i de les places desangelades a les festes populars. Impulsat per la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, l’Institut Ramon Muntaner i la Fundació del Món Rural recopila més de 3.000 fotografies d’arreu dels Països Catalans que mostra la realitat del món agrari català des de finals del XIX.

Ferradors a Montblanc. Fons Col·lecció MCCB.

Ferradors a Montblanc. Fons Col·lecció MCCB.

En clau de la Conca, són especialment interessants les aportacions dels Fons del Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí així com de la Cooperativa Vitícola de Sarral, en ells es poden veure instantànies de la construcció dels Cellers però també del moment del batre, tastos de vins o balls de festa major.
Val a dir però, que en aquest cas només poden ser visualitzades i no es permet la descàrrega de les imatges tot i que si que s’hi pot trobar una adreça de correu electrònic a la que dirigir-se per obtenir-ne major informació en el cas de voler utilitzar-ne alguna.

Una finestra oberta al camp català!

El món agrari a les terres de parla catalana

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s