Alex Rebollo / Setmana Medieval

Oportunitats: una taula de quatre potes

Tancant aquesta trilogia i a mode de conclusió, les següents paraules. En l’actualitat, els beneficis que la Setmana Medieval aporta a Montblanc reposen – emprant la metàfora – sobre una taula suportada per tres potes: primerament la de promoció turística que genera a la vila sent el període de l’any que major nombre de visitants agrupa i donant a conèixer el nom de Montblanc arreu del país. Alhora això es lliga al segon punt de recolzament que seria l’impacte econòmic creat arrel d’aquesta dinamització turística. I per últim, i personalment la més important, ha ensenyat a tot una societat a ser millors ciutadans; la virtut cívica de la Setmana Medieval és lloable fent que centenars de montblanquins i montblanquines apostin pel treball en equip, la cooperació i la persecució d’objectius comuns deixant de costat les diferències. Tanmateix mantenint-se al marge de vinculacions polítiques i esdevenint l’associació montblanquina que més capital humà mou en les seves activitats. I tot de forma altruista (en la majoria de casos).

Sin título-1

Gran quantitat de festes medievals es celebren a Catalunya. Font: diverses.

Aquesta repercussió de la festa vers la vila es veuria reforçada si a aquests tres eixos se li afegís el de la cultura i la història. Un tracte professional, veraç i sobretot honest de la història montblanquina i catalana resultaria la culminació per a un model d’encaix de l’espectacle amb la divulgació històrica. Generant alhora un llegat perdurable més enllà de les activitats lúdiques i, en definitiva, agraint – per mitjà del coneixement del seu passat – a Montblanc poder seguir gaudint d’allò que va ser. Però no solament això, sinó que de ben segur l’afegitó d’aquesta faceta històrico-cultural constituiria el tret distintiu de la resta de mercats, fires i festes medievals que s’organitzen durant l’any arreu del Principat.

Així doncs, i en definitiva, caldria prendre aquestes paraules no com una crítica sinó com l’obertura d’una oportunitat per a la realització de la veritable “Festa Medieval de Catalunya”.

Bona Setmana Medieval!

Per a més informació veure l’estudi introductori del treball: Rabinat i Alamanda, una història. Escenes d’un matrimoni a la XVIII Setmana Medieval de Montblanc.

fitxaautorAlex

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s